Bevásárló kosár

A bevásárlókosara pillanatnyilag üres.
Nyitólap Tea elkészítése
Elkészítési módok
A tea elkészítése PDF Nyomtat Email

Az egyes teafajták elkészítését a teák ismertetésénél találhatják meg. Minden teának van saját elkészítési módja van, azokat célszerű betartani.
A teázáshoz ajánlunk készleteket. Tekintsék meg őket itt >>

 
Néhány híres teafajta ismertetője PDF Nyomtat Email

Longjing
Zöldtea királya, Zhejiang tartományból származik, különlegesen jó illata van.
Elkészítése: 80-90 °C-os vízzel öntjük le a leveleket, 2-3 perc után leszűrjük, háromszor ismételhető, az utolsónál hosszabb ideig áztatható.
Javasolt teakanna: üveges, átlátszó, figyeljük a levelek szép mozdulatát.

Tie-guanyin
Ulong tea királya, Fujian tartományból származik, sok kínai kedvence.
Elkészítése: 100 °C-os víz, rögtön leszűrjük, ötször-hatszor lehet.
Javasolt teakanna: kerámia

Pu-er
Vöröstea, Yunnan tartományból származik, különleges eljárással készítik.
Elkészítése: 100 °C-os vizet használjunk, rögtön kiöntjük, az elsőt nem fogyasztjuk, teamosás- vagy tea ébresztésnek nevezzük, másodiktól kezdve 2-3 perces áztatás után leszűrjük, nagyon sokszor ismételhető.

Kínai kamilla
Virágtea, mely fogyasztása torokfájáskor és légúti gyulladáskor kitűnő, jó ízű, enyhén édes, nem olyan mint a magyar kamilla.
Készítése: 100 °C-os víz, 3-5 perces áztatás után iható, sokszor fogyasztható.

Többféle agyagokból álló gyógytea
Kamilla virág, kínai vörös datolya, wolfberry, kandis cukor.
Amikor fáradt vagy gyengének érzi magát, ezt válassza!

Jázmintea
Észak kínaiak kedvence.
Elkészítése: 80-90 °C-os vízzel öntjük le a leveleket, 2-3 perc után leszűrjük, háromszor ismételhető, az utolsónál hosszabb ideig áztatható.

Tea, szent víz, egészséges víz. Testi jótékony hatása mellett nyugalmat és egyensúlyt hoz az ember lelkének. Tiszta szívvel öntjük és fogyasztjuk a teát családtagjainkkal és barátanikkal!